Veiligheid is een van de belangrijkste bekommernissen van KuCoin. Om je account te beschermen en mogelijke diefstal van je activa te vermijden, gebruikt KuCoin Google Authenticator, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

In dit artikel worden de stappen voor het koppelen/ontkoppelen van Google meervoudige verificatie (2FA) beschreven en sommige vaak gestelde vragen weergegeven.

Inhoud

1. Waarom Google meervoudige verificatie
2. Hoe Google meervoudige verificatie koppelen
3. Redenen voor een ongeldige Google meervoudige verificatiecode
4. Hoe Google meervoudige verificatie herstellen/ontkoppelen

1. Waarom Google meervoudige verificatie

Tijdens het instellen van een nieuwe KuCoin-account, moet je een wachtwoord instellen om je account te beveiligen, maar een wachtwoord alleen is niet voldoende. Om een extra beveiligingslaag aan je account toe te voegen, wordt sterk aanbevolen om Google Authenticator aan je KuCoin-account te koppelen. Het kan helpen bij het voorkomen dat onbevoegden aanmelden, zelfs wanneer je wachtwoord werd gelekt.

Google Authenticator is een verificatie-app van Google die meervoudige verificatiestappen implementeert door middel van een eenmalig wachtwoord. De app verstrekt een dynamische code van 6 cijfers die elke 30 seconden verandert en elke verificatiecode kan slechts een keer gebruikt worden. Na het koppen, zal je gevraagd worden om de dynamische code in te voeren voor aanmelden, opnemen, API-creatie, enz.

2. Hoe Google meervoudige verificatie koppelen

De Google Authenticator-app kan worden gedownload van de Google Play Store en de Apple App Store. Ga naar de store en zoek de Google Authenticator en download deze.

Laten we, als je de app al hebt, bekijken hoe je deze met je KuCoin-account moet koppelen.

Stap 1: Meld aan op je KuCoin-account. Klik op de avatar in de hoek rechts bovenaan en selecteer Accountbeveiliging in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2: Zoek beveiligingsinstellingen, klik op Instellen en klik daarna op Code verzenden. Er zal een verificatiecode naar je geregistreerd e-mailadres verzonden worden.

Stap 3: Vervolgens zul je onderstaande pagina zien. Noteer de geheime code van Google en bewaar deze op een veilige plaats. Je hebt deze nodig om Google meervoudige verificatie te herstellen wanneer je je telefoon verliest of de Google Authenticator-app per ongeluk verwijdert.

Stap 4: Open, na het opslaan van de geheime code, de Google Authenticator-app op je telefoon, klik op het pictogram "+" om een nieuwe code toe te voegen. Klik op Barcode scannen om je camera te openen en de code te scannen. Dit zal Google Authenticator instellen voor KuCoin en beginnen met het genereren van de code met 6 cijfers.

******Hieronder zie je een voorbeeld van wat je op je telefoon zult zien in de Google Authenticator-app******

Stap 5: Voer tot slot de code met 6 cijfers in die op je telefoon weergegeven wordt in het venster Google-verificatiecode en klik om de knop Activeren om te voltooien.

Tips:

• Corrigeer de servertijd in de Authenticator als je een Android-apparaat gebruikt. Selecteer "Instellingen – Tijdscorrectie voor codes."
  • Sommige telefoons moeten opnieuw opgestart worden na het koppelen. Schakel ook 24 uur-tijdsweergave in en stel automatisch in bij Instellingen > Algemeen > Datum & Tijd.Adjust_time_5.png
  • Voor aanmelden, handelen en opnemen, moeten gebruikers de verificatiecode invoeren.
  • Verwijder Google Authenticator NIET van je telefoon.
  • Voer de juiste Google meervoudige verificatiecode in. Als je een foute verificatiecode vijf keer invoert, zal de Google 2-meervoudige verificatie worden vergrendeld gedurende 2 uur.

3. Redenen voor een ongeldige Google meervoudige verificatiecode

Als de Google meervoudige verificatiecode ongeldig is, verzeker dan dat je het volgende hebt gedaan:

1. Verzeker dat je de meervoudige verificatiecode hebt ingevoerd voor het juiste account, als er meervoudige verificatie voor meerdere accounts aan één telefoon gekoppeld zijn;

2. De Google meervoudige verificatiecode is slechts 30 seconden geldig, zorg er dus voor dat je deze binnen de 30 seconden invoert;

3. Zorg ervoor dat de tijd op de Google Authenticator-app op je telefoon gesynchroniseerd is met de tijd op de Google-server.

Hoe de tijd op je telefoon synchroniseren (Alleen Android)

A. Klik op "Instellingen"

B. Klik op "Tijdscorrectie voor codes""Nu synchroniseren"

Als dit niet werkt, koppel Google meervoudige verificatie dan opnieuw als je de geheime code van 16 cijfers hebt opgeslagen.

4. Als je de geheime code met 16 cijfers niet hebt opgeslagen en geen toegang tot je Google meervoudige verificatiecode kunt krijgen, lees dan Deel 4 om de koppeling van Google meervoudige verificatie ongedaan te maken.

4. Hoe Google meervoudige verificatie herstellen/ontkoppelen

Als je om gelijk welke reden geen toegang hebt tot de Google Authenticator-app, volg dan onderstaande aanwijzingen om deze te herstellen of de koppeling ongedaan te maken.

1. Als je je geheime code van Google hebt opgeslagen, koppel deze dan opnieuw in de Google Authenticator-app en deze zal beginnen met een nieuwe code te genereren. Om veiligheidsredenen, moet je de vorige code in je Google meervoudige verificatie-app verwijderen zodra je een nieuwe ingesteld hebt.

2. Als je de geheime code van Google niet opgeslagen hebt, klik dan op Meervoudige verificatie niet beschikbaar? om de koppeling ongedaan te maken. Je zal gevraagd worden om de e-mailverificatiecode en het handelswachtwoord in te voeren. Vervolgens zal je gevraagd worden om de gevraagde ID-gegevens te uploaden, om je identiteit te verifiëren.

Dit kan vervelend klinken, maar begrijp dat de Google meervoudige verificatie een zeer belangrijke beveiligingsinstelling is en we de koppeling niet ongedaan zullen maken voordat we geverifieerd hebben wie het verzoek verzendt. Zodra we je gegevens geverifieerd hebben, zal de koppeling van Google Authenticator ongedaan gemaakt worden in 1–3 werkdagen.

3. Als je een nieuw toestel hebt en Google meervoudige verificatie wil overdragen, meld dan aan op je KuCoin-account om meervoudige verificatie te wijzigen in de beveiligingsinstellingen van het account. Bekijk onderstaande screenschots voor de gedetailleerde stappen.

Tips:

• Om de veiligheid van je account te verzekeren, zullen de opnamediensten op KuCoin tijdelijk vergrendeld worden, voor een periode van 24 uur na het wijzingen van belangrijke beveiligingsinstellingen, zoals het ongedaan maken van de koppeling met Google meervoudige verificatie.